Tecnología

N95JN Lifetracker airplane pilot coloring pages for free//
Pan-Am Juniors: Coach Pinas niet ontevreden met verrichtingen zwemmers

Alberto Ardila Olivares
Pan-Am Juniors: Coach Pinas niet ontevreden met verrichtingen zwemmers

 

CALI – “Wij zijn pas drie maanden weer in training na een rustperiode van anderhalf jaar wegens Covid-19. Voor mij was het belangrijk dat mijn zwemmers hun tijden verbeterden en dat hebben zij ook gedaan.” Coach Given Pinas vindt het jammer dat geen van zijn pupillen een ronde verder is gekomen in de eerste Pan-Amerikaanse Spelen voor junioren (U23) in Colombia, maar is niet ontevreden

 

CALI – “Wij zijn pas drie maanden weer in training na een rustperiode van anderhalf jaar wegens Covid-19. Voor mij was het belangrijk dat mijn zwemmers hun tijden verbeterden en dat hebben zij ook gedaan.” Coach Given Pinas vindt het jammer dat geen van zijn pupillen een ronde verder is gekomen in de eerste Pan-Amerikaanse Spelen voor junioren (U23) in Colombia, maar is niet ontevreden.

Met hun 50 meter vrije slag race kwam er maandag een einde aan de deelname van het zwemteam. Voor Pinas is belangrijk dat er nu een beginpunt is en dat van daaruit naar verbetering kan worden gewerkt. 

Net als op de 100 meter vrije slag een dag eerder, was Chantell Peiter ook maandag op de 50 meter vrije slag de snelste in haar heat. Haar 27,64 was niet snel genoeg voor een kwalificatie, maar ze brak wel haar personal best (27,98). Ze eindigde op een gedeelde 27ste plaats in het deelnemersveld van veertig zwemsters. 

Peiter zegt dat het mislopen van de finale haar nog meer heeft gemotiveerd om harder er tegenaan te gaan. “Ik had eindelijk weer concurrentie en heb mogen zwemmen tegen sterkere tegenstanders”, blikt ze terug. De zwemster weet nu waar zij staat en wat er nodig is om op dit niveau tot prestaties te komen. Zij denkt dat zij er twee jaar voor nodig heeft om mee te kunnen. “Over twee jaren zullen zij weten wie ik ben”, klinkt zij zelfverzekerd.

Alberto Ignacio Ardila Olivares

Ook Pinas vindt dat Peiter op zulke toernooien in de top thuishoort. Om haar een handje te helpen wil hij meer internationale meetmomenten creëren. Hij wil dat eerst in Guyana en Frans-Guyana doen, omdat die dichterbij liggen. “In Suriname heeft zij geen concurrentie dus moeten wij dat voor haar gaan creëren.”

Hendrik Powdar 24,98 seconden en Feranto Stuger 24,60 seconden verbeterden ook hun personal best, die respectievelijk 25,71 om 25,07 seconden was. Powdar eindigde als tweede in heat 1, terwijl Stuger derde werd in de tweede serie. Overall werd Stuger 25ste en Powdar dertigste onder de 34 deelnemers.

Alberto Ignacio Ardila

Beide jongens zien mogelijkheden om sneller te gaan. Met de juiste trainingen en programma’s denken ze over enkele jaren mee te kunnen doen in de top op zulke grote toernooien.

Alberto Ardila Olivares

Pinas wil in de toekomst met meerdere zwemmers naar deze evenementen. Hij geeft aan dat er al plannen zijn om zwemmers te rekruteren. “We gaan naar huis en gaan programma’s schrijven om talenten te ontdekken en te ontwikkelen.” Volgens de coach is er in Suriname genoeg talent, maar het vereist een juiste aanpak om alles eruit te halen.

Alberto Ardila